Wanneer je waarde geeft aan gevoelens en gedachten voedt je de Emotie:

Gevoel en Emotie liggen dicht bij elkaar. Maar er een verschil. En aan de hand van een voorbeeld zal ik proberen uit te leggen wat het verschil is.

In mijn praktijk houdt ik Psychometrie avonden. En tijdens deze avonden maak ik contact met de energetische wereld en met de energie van mensen. Wanneer ik deze energieën lees dan voel ik mijn chakra’s op een bepaalde manier. Soms voel ik druk, soms is het gevoel licht of juist zwaar in meer of mindere maten. Daarbij krijg ik dan een gedachte en door en in combinatie van die twee kan ik een beschrijving geven van het gevoel, en dat geef ik dan door. Doordat ik de energieën lees en beschrijf, is het gevoel wat ik krijg, niet van mij.

Er is geen verbinding met het gevoel op dat moment, omdat het niet van mij is. Op dat moment ben ik alleen een doorgeefluik en geef ik door wat bij me binnen mag komen. Het wordt dus geen emotie omdat ik me niet laat raken door het gevoel en de gedachten.

Doordat je, je dus verbindt met het gevoel en de gedachten – ga je er een bepaalde waarde aan geven – wat voeding is voor de emotie.