Wat is Vrije wil nu eigenlijk

Als ik vrije wil moet uitleggen dan zou ik zeggen dat alles wat we hier op aarde doen vrije wil is. Elke keuze is er om ons te laten zien wat ons pad is. Voordat we incarneren op aarde, maken we afspraken met mensen die we willen tegen komen.  We stellen doelen voordat we ons komende leven gaan leven, zodat we groeien in bewustzijn. Echter vergeten we dit als we geïncarneerd zijn en worden we elke seconde van de dag voor de keuze gesteld om of op ons pad te lopen of er vanaf te wijken. We komen vaak terug in de fysieke wereld omdat er veel te ervaren valt. En niet alleen op aarde

De keuze tussen de innerlijke wereld en de uiterlijke wereld.

Oftewel we worden voor de keuze gesteld om onze verlangens te volgen of te doen wat gangbaar is voor anderen. Onze opvoeding heeft hier een grote invloed op omdat onze ouders precies hetzelfde meemaken. En dit gaat vaak van generatie op generatie. Tot we een andere keuze maken en het doorbreken. Ons hart zal regelmatig blijven vragen of we er alsjeblieft gehoor aan willen geven. Het hart volgen zie ik al vrije wil omdat het je verlangens bevat. Het laat je voelen waar je heen wilt in dit leven. Het is jouw wil namelijk. Gevoelens komen en gaan en het is aan ons om de keuze te maken tussen onze innerlijke wereld en onze uiterlijke wereld. En gehoor geven aan onze verlangens doen we door ons over te geven aan het leven. Door overgave dus. Het leven gaat vanzelf en hierop vertrouwen geeft je de mogelijkheid om in overgave te leven.

Realiseer je wel dat dit een keuze is en dus je vrije wil. Geef je er geen gehoor aan dan is dat ook goed alleen leer je dan andere dingen, die je misschien al weet. En waar hou je dan aan vast? Maar wees gerust, je zult altijd delen van je wat je voor je geboorte hebt afgesproken ondergaan, en er lessen uithalen, want er is altijd vooruitgang in bewustzijn. Wat je ook doet.