Openen voor het moment, zo leer ik mijn hart kennen.

Je hart leren kennen is een fundamenteel en essentieel onderdeel in het leven.
Door je hart te openen voor het moment groei je in bewustzijn en kun je bewust zijn omdat je weet dat het goed is zoals het is.  Je hart liegt niet. Het kan niet eens liegen. Het hart weet alleen en geeft bij je aan wat jij nodig hebt in het moment. Ik kan soms heel erg twijfelen aan wat ik door krijg van het universum of van mijn gids. Vooral als het over mezelf gaat. Dan heb ik namelijk geen referentiekader. Tenminste, dat dacht ik altijd.

Wanneer je namelijk in jezelf gaat, door bijvoorbeeld te mediteren. Is je referentiekader, je hart! En dit geld ook voor het contact met je gids.

Zou het niet fantastisch zijn om je gids te horen praten. Dat je fysiek hoort wat hij/zij zegt. Helaas is dat (nog) niet voor mij weggelegd. Ik voel hem vaak alleen maar en zie, wat hij verteld, alleen maar voor mijn ogen. En hier heb ik heel vaak aan getwijfeld omdat ik altijd dacht dat er geen referentiekader was. Ook communiceert hij via tikjes. Dit zijn vaak tikjes op mijn rug of armen, maar soms ook op andere punten van mijn lichaam, bijvoorbeeld op chakra punten.

Zo was ik gisteren op een verjaardag en er gebeurde van alles.

Ik zat bijvoorbeeld met mijn armen over elkaar te luisteren naar wat er verteld werd. En het tikje wat ik kreeg, met een gevoel erbij, was een teken dat ik me open mocht stellen. En dus in het moment mocht zijn. Want in zekere zin zat ik in mijn hoofd en in mijn eigen verhaaltje. Het gebeurt namelijk nog al eens, dat ik iets wil zeggen maar er niet doorheen kom, en dan het verhaaltje in mijn hoofd laat afspelen… Dit voelt op dat moment als een stukje onzekerheid om het weggaan uit de realiteit. Ook voelt het dat alsof ik mezelf niet laat zien aan anderen. Maar ik heb uiteraard evenveel recht van bestaan als ieder ander. Dus mijn gids vond het nodig me daarop te wijzen.

Het gave aan dit gebeuren was, dat ik een te gekke avond heb gehad. Ik was aanwezig voelde een hoop. En daar ben ik heel dankbaar voor.

Kun jij goed in je hart blijven? En kun jij goed met je gids communiceren?

Laat het me weten in reactie op facebook