Mijn Veilige Ruimte meditatie

Deze meditatie bied je de mogelijkheid om weer terug te keren naar jou ruimte. Naar de plek in jezelf waar jij je prettig voelt en die je de energie geeft die je nodig hebt voor een prettig leven. Hieronder zal ik de meditatie voor je uitschrijven.

Doe de meditatie zeker een week iedere dag.

 

Voor je begint met de meditatie

Sluit je ogen en neem een makkelijke positie in waarbij je je benen naast elkaar op de grond zet. Hiermee maak je goed contact met de grond en dat is belangrijk voor de aarding.

Haal een keer diep maar rustig adem. Adem in door je neus en rustig uit door je mond. Voel hoe je lichaam zich ontspant.

Beschrijving van de Meditatie

Ga met je aandacht naar je kruinchakra en geef de intentie om deze te activeren.
Ga dan met je aandacht naar je Derde Oog chakra en geef ook hier de intentie om deze te activeren.
Vervolgens doe je dat bij alle 7 chakra’s.

Vervolgens

Wanneer je alle 7 chakra’s hebt geactiveerd ga je met je aandacht naar je hartchakra. Je visualiseert dat er witte energie naar boven gaat naar je kruinchakra. Vanuit je kruinchakra visualiseer je vervolgens dat die witte energie omhoog gaat naar je ziel.

Wanneer je het gevoel hebt dat dit is voltooit, ga je met je aandacht opnieuw naar je hart. Je visualiseer nu dat de energie naar je voeten gaat. Vervolgens laat je die energie uit je voeten stromen als zijnde rode wortels die zich vast zetten in de aarde. Je gaat dieper en dieper en verbind de ‘wortels’ met de kern van moederaarde.

Wanneer je het gevoel hebt dat je stevig verbonden bent, visualiseer je een weg die leid naar een grot.

Dit stuk van de meditatie gaat als volgt

Je loopt naar de grot en ondertussen geef je de intentie dat je innerlijk licht aangaat. De grot zit er donker uit en loopt iets of wat naar beneden.

Loopt de grot in en blijft lopen tot je een trap ziet die leid naar boven.

Je staat voor de trap en kijkt omhoog waar je in de verte een deur ziet waar wat licht doorheen komt.

Loopt naar boven tot aan de deur en pakt de deurknop, die in de door jou gewenste kleur is, vast.

Je doet de deur open en komt in een kamer met alleen maar licht.

Je loopt naar binnen en gaat in het midden van de kamer staan.

Visualiseer nu een plek, plaats. (Dit kan iets uit je verleden zijn, of iets wat je inspireert of mooi vind) waar je je veilig, sterk en vertrouwd voelt.

Weet nu, dat alleen jij en je gids in deze kamer kunnen en dat alleen jij en je gids weten hoe die kamer eruit ziet.

Vervolgens visualiseer je dat je die kamer in ademt naar je hart, je drinkt als het ware de energie op die in die kamer is en verbind je hart ermee.

Wanneer je dit hebt gedaan, loop je terug naar de deur, je gaat de trap weer af naar beneden en met een prettig en krachtig gevoel in je hele lijf loop je terug naar de uitgang van de grot. Je loopt de weg af die je weer terugbrengt naar het hier en nu. Ondertussen mag je weer je lichaamsdelen bewegen en in je eigen tijd je ogen openen.

Succes met de meditatie!