Mijn omgang met mijn HSP

Als HSP’er voel, zie en ervaar ik mijn omgeving vaak wat scherper. Kleinere details heb ik sneller door en ik ben gevoelig voor de sfeer in een ruimte.

Soms is de HSP onbewust. Het ligt eraan hoe ik in mijn vel zit, of ik bijvoorbeeld veel energie heb of dat ik juist heel moe ben. Het heeft invloed op mijn sensitiviteit in hoe ik het ervaar. De HSP is er namelijk altijd maar de invloed die het op me heeft verschilt per dag, zeg maar. De laatste tijd probeer ik erop te letten en wanneer ik merk dat iets me leeg trekt visualiseer ik mijn energie naar beneden, naar en in de aarde. De verbinding met de aarde zorgt namelijk voor een doorstroom van energie en ik vertrouw er ook op dat moeder aarde me de kwijtgeraakte energie terug geeft.

Ook denk ik dat het als HSP’er goed is om je bewust te zijn van wanneer je iets kunt aangeven, of zelfs moet, en wanneer je beter kunt zwijgen. Ik geloof namelijk wel dat wij als HSP’ers een taak hebben om te vertellen wat we voelen, om bewustwording te creëren. Maar ook om onszelf meer te laten gelden. Velen van ons hebben het gevoel ons best te moeten doen voor anderen. Maar wanneer we ons bewust zijn van onze kracht, en begrijpen waarom we hier zijn, kunnen we onszelf ook meer laten gelden.

Dan kunnen we meer laten zien wie wij zijn. Ik voel ook dat wanneer ik mijn ruimte inneem, en mezelf vertrouw om wie ik ben en om wat ik voel, dat ik meer energie heb en minder snel ‘last’ heb van mijn omgeving. Het is dus belangrijk goed te blijven voelen en daarbij met beide benen op de grond te staan voor een goede aarding.