Liefdes energie vergroten? kies voor verwondering.

Alles in deze wereld bestaan uit energie. Eigenlijk kun je zeggen  dat alles energie is en omdat wij in een van de dichtste energie dichtheden zitten – namelijk die van de fysieke, gevormde energie dichtheden – lijkt veel van wat wij zien te bestaan uit iets massiefs, iets materieels. Echter, is dit dus energie en heeft alles in ziel. Echt alles!

In deze wereld heb je verschillende levens, en het kan zijn dat je niet alleen op deze wereld bent maar ook op andere werelden om te groeien in bewustzijn. Echter beperkt ik me nu tot deze wereld.

De verschillende leven die je hebt kunnen uit alles bestaan, zo kun je een steen zijn of een dier en natuurlijk ben je ook in één of meerdere levens mens. Ik heb de ervaring gezien bij mezelf in een hypnose sessie, ik was een dier en zat heerlijk te genieten op een blad.

Uit al die leven leer je lessen, creëer je karma, omdat je keuzes maakt die ervoor zorgen dat je de tegenhanger van die keuzes ook mag gaan ervaren. En dat alles mag weer gezuiverd worden naar het licht dat je in essentie bent. We doen hier met z’n alle duizenden jaren over en onze ziel wordt steeds bewuster, tot we op het moment komen dat we terug kunnen naar de bron. De bron waar alles één is. Waar je kunt ZIJN en waar alleen maar liefde is.

Maar de liefdes energie is in het NU ook al te vergroten en te versterken.

Heb je wel eens liefde voor een boom gevoeld? Of voor die ene film, voor hoe mooi die was? Of van voor een mooie plek? Als je dat gevoel op kunt roepen dan weet je hoe het voelt om liefde te voelen. Deze liefde kun je vergroten naar alles om je heen. Door je te verwonderen. Deze liefde is grenzeloos.

Nu hoor ik je denken, ‘ja maar ik kan mezelf toch niet dwingen om liefde te voelen voor zomaar iets’ .
Nee maar  dat is ook niet wat je doet.

Je stelt je open voor het gevoel van liefde door de herinnering eraan op te roepen en daarna te bewonderen wat je ziet. want als je dan naar je omgeving kijkt, bijvoorbeeld naar een bloem, een boom, een dier of een ander mens, wordt de energie versterkt omdat je in verwondering zit en de liefde voelt van een herinnering. Je krijgt er bewondering en in feite staat dit gelijk aan liefde.

Kortom; Aan alles is energie toe te voegen maar ook te ontnemen. Energie aan iets toevoegen betekent dat je de schoonheid en de uniekheid van het leven te bewonderd. Dit kan met alles wat je ziet en ervaart. En deze energie heet Liefde. Het is dus een kwestie van een keuze of je iets bewonderd of verafschuwd. Beide heeft effect op de situatie.