Liefde is leven vanuit je hart.

Ik weet dat liefde het krachtigste is wat een mens bezit, want we zijn liefde. Wanneer ik in mijn eigen ruimte ben, oftewel in mijn eigen hart, Kan ik andere mensen de ruimte geven om hetzelfde te doen.

Maar wanneer ik naar buiten ga en ik mezelf voorneem om mensen, die ik tegenkom aan te kijken, en soms zelfs te groeten, gebeurd het wel eens dat ik schuw wordt. Omdat ik zie dat nog niet iedereen zover is om te zien en te voelen, en daarom bang ben om te laten zien dat het wel mag en kan. Ik voel letterlijk, maar niet altijd even bewust, wat zij voelen.

Dat betekent dus dat ik mezelf niet echt laat zien. Ik denk dan “nou ik had ook wel iets kunnen zeggen”. En vaak gebeurd het dan dat ik weer iemand tegenkom, en weer niks zeg. Ik zit dan in die ‘schuwe’ energie. En die angst om gezien te worden laat mij zien wat ik eigenlijk wil en stuurt opnieuw iemand op mijn pad, soms heel snel, om een nieuwe kans te bieden om het anders te doen. Maar ik verschuil mij achter die angst en zie de kans niet, en kom in een vicieuze cirkel terecht.

 

Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf

Er is vaak tegen me gezegd, “Ga staan”. En nu begrijp ik waarom…

Als je namelijk staat voor wie jij bent, vanuit zelfliefde, en je weet dat iedereen met dezelfde processen bezig is – namelijk, bewustwording – dan is er ruimte voor liefde. En dan maakt het niet uit dat de ander niet kijkt, niet terug groet of misschien zelfs vervelend reageert, omdat je de ander ruimte kunt geven om in hun eigen tijd tot bewustwording te komen.

Want als je liefde uitstraalt komt dat altijd over, wat de ander verder ook voor keuzes maakt. Jouw uitstraling van liefde heeft altijd effect. Al is het maar 0,01%, bij een ander is het misschien wel 75, of 100%.

Ik weet dat liefde het krachtigste is wat een mens bezit omdat we liefde zijn. Ik gun ieder levend wezen hier op aarde, de liefde voor zichzelf te vinden. Vanuit liefde, vanuit kracht en in zijn of haar eigen ruimte.

Just standup for yourself!💖

Vanuit liefde wens ik u een fijne dag lief mens! 💖