Liefde, Compassie hebben en empathisch zijn, we kunnen het wel maar dat ego…

Liefde geven aan anderen zonder er iets voor terug te krijgen. Het lijkt in deze harde wereld vaak niet te gebeuren. We vinden het belangrijk dat we niets te kort komen. We voelen vaak dat de wereld om ons draait. En toch zijn er (gelukkig) momenten waarop we het wel zien. En dat is ergens ook logisch, want we leven in een dualistische wereld waarin tegenpolen elkaar afwisselen. En gelukkig is de evolutie van de mens hard op weg om een ommezwaai te maken naar meer liefde.

We worden ons steeds bewuster van de keuzes die we hebben in het leven. Echter voor velen zit hun ego nog goed in de weg. Velen willen ten koste van anderen, uit competitief gedrag of uit pure egoïsme, krijgen waarvan zijn denken dat het van het is. Zij zien (nog) niet in dat wanneer je liefde geeft je er liefde voor terug krijgt. Want zo werkt het.

In mijn leven merk ik het ook. Dat wanneer ik niet lekker in mijn vel zit, een rotdag heb, en ik ben niet aardig voor mijn omgeving, dat ik de spiegel op mijn neus krijg geduwd. Wanneer ik aardig ben merk ik overigens ook op dat we vaak nog niet zo welwillend zijn om dat terug te geven, hoewel je meestal ook geen snauw krijgt als je aardig bent.

Wat je aandacht geeft dat groeit.

Wanneer je een rotdag hebt en je niet goed voelt, dan kun je dit de hele dag hebben. Je bent chagrijnig en het voelt alsof je daar niet meer uit kunt komen. En het is natuurlijk prima om je eens minder goed te voelen. Echter kun je de keuze maken dit voor jezelf te houden. Een ander kan er niks aan doen. Zelfs als jij denkt dat het aan een ander ligt ben jij nog steeds degene die zich niet goed voelt.

Het is dus aan jou om te kiezen, je niet te laten beïnvloeden. Jij kunt er zelf voor zorgen dat je dag altijd goed is. Dat je liefde voelt. En dat je wat je voelt, van jezelf, altijd bij jezelf zoekt. Wil je weten hoe je dat doet? Dat kan ik je leren in een coachgesprek.

Al lid van mijn Facebook pagina Stuur me dan een PB of Bel 06-30804008 en maak een afspraak.

Meld je ook aan voor de Psychometrie avond woensdag 25 oktober om half 8.