Wat is ‘Lichtwerk’

Mijn ‘Lichtwerk’

Vandaag kreeg ik ineens een gevoel.

Of nou ja, misschien kan ik het ook een inzicht noemen.

Ik voelde verdriet. En dit gevoel kwam niet van mijzelf. Dit kwam van een collega op mijn vrijwilligerswerk. Hier kwam ik achter door haar te vragen of ze verdrietig was en dat kon ze bevestigen. Het wonderlijke hiervan vind ik dat zij ook hoogsensitief is. En ik kreeg daarbij het inzicht ik ‘Lichtwerkers’ in hun kracht mag zetten. Vaak voel ik Gidsen bij mensen en ineens begreep ik waarom. Dat is mijn ‘Lichtwerk’

‘Lichtwerk’

‘Lichtwerk’ houd voor mij is dat je vanuit jou bewustzijnsstaat onvoorwaardelijk liefde hebt. Dat je voor jezelf ontdekt waar jij je op mag en kunt richten. Wat komt er op je pad? En misschien nog belangrijker, Wie?
 
Als ‘Lichtwerker’ hoef je geen praktijk te hebben als je daar niet voor kiest. Je hoeft voor je ‘Lichtwerk’ ook niet betaald te krijgen. Het is een kwestie van keuzes. Wat het wel van je vergt is bewust worden. Bewust worden van wie jij bent. Durven zijn wie je bent door kwetsbaar te zijn en te stralen.
 

‘Lichtwerk’ doen door te stralen.

Stralen betekent in mijn optiek dat je anderen in hun waarden laat en compassie hebt.
 
Het betekent ook dat je mensen kracht geeft door ze opbouwende kritiek te geven over hetgeen jij ziet of voelt, en dat je ze motiveert. Maar wel alleen als jij denk dat die nodig is. Alleen als je voelt dat je dat mag doen. En dus niet noodgedwongen.
 
Maar stralen betekent ook dat jij als ‘Lichtwerker’ jezelf in acht blijft nemen. Dat je dus zorgt dat jij in je eigen energie blijft en de energie van anderen niet met je mee draagt. Want voelen is goed, overnemen is niet nodig.
 
Straal dus naar jezelf, en vanuit jezelf.