Je kunt op elk moment de keuze maken om je goed te voelen en te focus daarop te leggen.

Je kunt je bijvoorbeeld richten op de ellende in het leven, oorlogen, zinloos geweld, terrorisme etc. En dit kun je zelfs doen met de intentie dat het moet veranderen. Maar omdat je focus ligt op ellende in de wereld, zie je ellende. En je intentie om het te veranderen werkt niet want je focus ligt niet op de verandering, maar op de ellende. Wanneer je je focus legt op liefde, creëer je liefde. Het gaat dus puur over focus en over hoe jij iets ervaart. En het bijzondere is dus dat je daarover zelf invloed hebt. Als jij met liefde naar het leven kijkt, zie je de liefde, in alles.

Nu hoor ik je denken, maar oorlog dat is toch geen liefde. Nee, maar de mens wel. Het gaat namelijk allemaal om bewustzijn en bewustwording. En mensen kunnen het niet helpen dat ze in een milieu opgroeien die hen beïnvloed om haat te voelen voor een ander ras of om hebberig te zijn ten koste van anderen. We kunnen daar met z’n alle boos om worden, maar wanneer we compassie hebben voor de situatie en er liefde aan geven zal de liefde met kracht toenemen en de situatie lost op.

Daarnaast kun je visualiseren wat je wil zien in de toekomst. En wanneer je dit iedere dag doet zul je verandering gaan merken. Let wel, alles begint klein en ik beweer hier niet dat je een oorlog kunt oplossen. Maar de oorlog in je eigen wereld of de negatieve gedachten wel.

Kies er gewoon voor om je goed te voelen en focus je op dat gevoel. Open je hart en voel dankbaarheid. Het leven heeft je ergens gebracht. Het heeft je spiegels laten zien en wanneer die spiegels je niet bevallen zul je merken dat wanneer je er wel dankbaar voor bent en je je hart opent, dat je andere spiegels te zien krijgt. En wat je omgeving ook zegt, het gaat om wat jij voelt en waar jouw gedachten naar uit gaan.

Alles start met een gedachte en een gevoel en de focus daarop.