Volg je hart en streef je dromen na. Heb jij de moed?

Mensen vinden van alles. Ze hebben wat anderen betreft altijd of kritiek of een oordeel over jou handelen als mens. Je hoort toch te doen wat “normaal” bevonden wordt in de maatschappij?

Maar wat nou als jou hart je vertelt dat je iets heel anders wil doen. Dat je bijvoorbeeld niet wil werken, maar dat je wil reizen en de mooie plekken op aarde bekijken. Ja, zeggen anderen dan weer, ’maar je hebt geld nodig om te reizen en te leven!’. En dat vind ik dus klinkklare onzin!

Er zijn ook andere wegen.

Ten eerste hoezo heb je geld nodig om te leven? Je wordt toch geboren, dan leef je toch? Daar heb je geen geld voor nodig hoor. Daarbij voeding e.d. kun je vinden in de natuur als je het goed doet. Bovendien kun je ook iets doen voor iemand in ruil voor wat eten… Daar hoeft geen geld voor aan te pas te komen.

Ten tweede, hoezo hebt je geld nodig om te reizen? Je kunt toch lopen (met uitzondering van mensen met een lichamelijke beperking) Je loopt van A naar B en zo verder en ziet wel waar je terecht komt. Zolang jij je goed voelt is er geen wolkje aan de lucht. Terugkomend op de opmerking over mensen met een lichamelijke beperking, die kunnen ook reizen. Alleen is het zo dat ieder mens andere verlangens heeft en dat die verlangens in je hart liggen. En wat kan er nou mis zijn met het volgen van je hart?

Dat mensen er een oordeel over hebben is ten eerste niet van jou, en gaat je niks aan. Want waar komt dat bij hen vandaan? Dat is iets wat zij zullen moeten uitzoeken. Daarbij is het aan jou om je er niks van aan te trekken. Mensen zullen altijd, zolang ze mens zijn en het grotere plaatje niet zien, blijven oordelen over anderen! En dat is omdat wij niet meer goed weten wat we moeten doen. We zitten zo vast in het patroon van geld moeten verdienen en in de rij meelopen, dat we jaloers zijn, op anderen die wel de moed hebben hun hart te volgen.

Je hart volgen is een keuze.

Die standaarden zijn er in mijn optiek om ons in toom te houden, om ons vast te houden en ons uiteindelijk, na heel veel ergernissen en frustraties, bewust te maken dat we een keuze hebben om de andere kant op te gaan. Oftewel het stelt ons voor de keuze om ons hart te volgen.

En je hart volgen gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot omdat de andere kant, de kant die je gevangen heeft gehouden, door middel van angst, want dat is wat je werkelijk tegenhoudt om je hart te volgen, je altijd zal proberen terug te krijgen in zijn macht. Het zal je altijd proberen bang te maken. En het is listig, want het gebruikt je vrienden en familie, de mensen van wie je houdt. Het gebruik het systeem, het kan zelf je geld afpakken of je ziekte bezorgen en je proberen af te remmen. Het doel is dus om je hart in vertrouwen te nemen en goed en aandachtig te luisteren naar wat je hart je aangeeft. Je hart waarschuwt je als er gevaar dreigt en toont je de weg naar je dromen. De angst zal je altijd achtervolgen en proberen je terug te krijgen in zijn macht maar wanneer jij je hart kent en gefocust blijft zal je, je doel(en) altijd na kunnen streven. Alles is namelijk mogelijk wanneer je in je hart geloofd.

Ik zeg aan alle mensen en dus ook in de spiegel, leef voor jezelf met respect voor je zelf en elkaar. Je bent niet alleen op de wereld maar hebt het recht om te zijn wie jij bent. Jij hebt het recht om te doen wat jij wil, maar dat mag niet ten nadelen zijn van de ander.

Wat is jou droom en heb jij de moed die te volgen?