‘De reflectie van de buitenwereld als innerlijke graadmeter’

Soms, en bij sommige mensen regelmatig, heb je van die momenten dat je twijfels hebt over van alles en nog wat, zo ook over jezelf. Je zit dan bijvoorbeeld in gesprek met iemand over een onderwerp waar jij heel zeker over bent of denk zeker over te zijn, en de ander brengt je dan door argumenten aan het twijfelen. Ik had zo’n moment vandaag. Een vriend van me en ik zaten in gesprek over concepten als licht en donker en over de innerlijke wereld en de buitenwereld. Hij benoemde argumenten over dat wij onze werkelijkheid creëren en dat alles in onszelf afspeelt. Mijn hoofde begon te protesteren en de gedachte kwam in me op dat contact met buitenaardse of entiteiten eigenlijk je eigen gedachten zijn. Dit bracht me dus aan het twijfelen. Op een gegeven moment na ons gesprek, zat ik nog eens te na te denken over ons gesprek en had nog steeds dat twijfel gevoel in mijn lijf/hoofd. Tot ik plots dacht.. Maar er veranderd niets. Het is gewoon een gesprek geweest waarin wij beide onze argumenten hebben geuit en waarbij er weer stof tot nadenken is, ongetwijfeld voor ons allebei. En ik merkte dat ik niet echt in mijn hart zat, want ik ken mijn eigen ervaringen en dus hoefde in niet te twijfelen. Dus besloot ik me weer te concentreren op mijn gevoel, mijn hart.
Ook realiseerde ik me dat doordat er dus niks veranderd is, ik wel degelijk mijn eigen wereld creëer met mijn gedachten en het gevoel wat ik daarmee opwek omdat ik, als ik in liefde blijf en op mezelf vertrouw ik dat terug krijg. De buitenwereld is namelijk een reflectie van mijn gedachten en het gevoel wat ermee wordt opgewekt. En dat geld dus ook voor mijn twijfel.

Voelen is erg belangrijk omdat jou waarheid in jezelf zit, de buitenwereld reflecteert alleen wat jij voelt en ervaart. Daarnaast kun je, jezelf afvragen of je twijfel realistisch is want ook al trekken andere mensen iets in twijfel, jouw ervaring telt voor jezelf altijd het zwaarst. Luister daar dus altijd goed naar. En als je niet weet wat waar is omdat het onderzocht moet worden om daar achter te komen dan kun overgaan tot onderzoek of het laten voor wat het is. De waarheid ligt dan in het midden. Ook hierin mag je luisteren naar wat je hart je ingeeft.

Maar niet alles wat je in je buitenwereld ziet is per definitie een reflectie. Jij bent net als je medemens hier op aarde een individu en ieder individu heeft gedachten en gevoelens. Mensen reageren op elkaar omdat ze, vaak nog onbewust, je energie voelen en hun reactie is dan vaak de reflectie. Maar ook jij voelt de energie van anderen al dan niet onbewust en reageert waardoor je iemand een spiegel laat zien van zijn gedrag. Wanneer je dicht bij jezelf blijft en goed blijft voelen wat situaties met je doen kun je je spiegels herkennen en dan is de keuze aan jou wat je er mee doet.

Het is dus uiteindelijk belangrijk dat je begrijpt dat, wat je met de reactie van de ander doet er voor zorgt dat de energie hetzelfde blijft of juist veranderd. De keuze daarin is aan jou en dat vergt van je dat je, je bewust bent van je houding en gedrag, zonder oordeel. Het is namelijk altijd goed, ook al lijkt dat soms niet zo. En het is afhankelijk van de keuze wat jij gaat zien en wat er op je pad komt.

Warme groet,
John

Your-outer-world-is-a-reflection-of...