Bewustzijnsgroei

Het leven is een spel. Alles dient ervoor om jou en alle mensen op aarde met jou, bewustzijn te verschaffen. Lessen zijn niet altijd makkelijk. Lessen kunnen zelf ontzettend moeilijk zijn(!), maar ik kan je geruststellen.. Je krijgt niets wat je niet aan kunt! Wanneer je dit begrijpt en echt durft te kijken naar je eigen handelen, want dat is vaak de oorzaak van de situatie waarin je zit, kun je komen te bewustwording en zo de situatie tot een goed einde brengen.

Je wordt geboren bij de door jou gekozen ouders. Deze mensen geven jou wat jij nodig hebt in het leven om te leren en de doelen te bereiken die je jezelf hebt gesteld voor dat je weer aan een nieuwe leven zou beginnen. Dit is uiteraard voor ieder mens verschillend want als we allemaal het zelfde zouden leren dan zou het maar saai zijn hier op aarde en zouden we elkaar ook niet kunnen spiegelen, omdat we allemaal tegelijk hetzelfde leren. Als de een iets al heeft geleerd of al begrijpt dan kan hij dat spiegelen (hoewel dit vaak onbewust gebeurd) aan de ander.

Maar wat is nou bewustzijnsgroei?

Is bewustzijnsgroei dat je iets leert en begrijpt? Of is bewustzijnsgroei dat je iets leert, begrijpt en er naar leeft? Spiegels komen net zolang terug, in verschillende vormen uiteraard, totdat je begrijpt wat er gezegd wordt en er naar handelt. Pas als je de spiegel ziet en vanaf dat moment kijkt naar wat er in je leven speelt kun je er een les uit halen en het in het vervolg anders doen. Kijk goed naar de hele situatie en probeer de kern te snappen. Wat is het dat jij uit deze situatie mag leren?

De oorzaak van een situatie, of als je wilt, het probleem, ben je dus altijd zelf. Dit komt omdat anderen altijd en alleen maar spiegels zijn. Tegelijkertijd heeft de tegenpartij ook jou weer als spiegel. Zij mogen ook wat leren van deze situatie en dat kan net zo groot zijn, of kleiner dan wat jij mag leren. Compassie is in deze erg belangrijk. Het gaat niet om de oppervlakte, hoewel die ook belangrijk is maar het gaat meer om de diepgaande reden van deze situatie. Heb dus compassie voor de ander en natuurlijk, vanzelfsprekend ook voor jezelf.

Durf dus objectief en zonder oordeel naar de situatie waarin jij zit te kijken, en besef dat de situatie, of de tegenpartij (onbewust), je alleen maar verder wil helpen door de spiegel voor je te zijn die jij nodig hebt voor je bewustwording. Je wordt er dus alleen beter van. En daarnaast is het ook weer zo dat het universum altijd voor je klaarstaat om je hulp te bieden. Het universum zal er altijd zijn om je dromen uit te laten komen zolang jij maar je focus houdt op die droom. Wees dus ook niet bang voor een confrontatie omdat dit soms nodig is om verder te komen. En met het werkelijke zicht op de situatie en met compassie voor je medemens, kan de situatie ook niet uit de hand lopen.