5 tips om weer vertrouwen te voelen

Maak jij je vaak zorgen of iets wel gaat lukken? En wat gebeurd er dan met jou? Loop je dan vast en breng het je uit je vertrouwen?  Ga je zitten piekeren of loop je ervan weg? Wanneer je op deze vragen ja kun antwoorden, maar het wel graag anders wil doen, lees dan verder.

Wanneer je wilt dat iets een succes wordt mag je leren vertrouwen op een goed uitkomst. Je mag leren dat de kwaliteiten die jij bezit krachtig genoeg zijn om van datgene wat jij graag wil, tot een succes te maken. Vertrouwen op je kracht kan, zeker als je HSP’er bent, lastig zijn. Je kunt vaak in je hoofd zitten en piekeren over de juiste uitkomst.

Er is vaak tegen me gezegd dat ik mijn eigen beperking ben. En ik begreep dat nooit totdat ik las over ons creatie vermogen. Wij zijn scheppers van onze werkelijkheid en kunnen onze gedachten en gevoelens laten samenwerken.

Hieronder 5 tips om je te laten zien wat je kunt doen om vertrouwen te kweken bij jezelf en de weg naar succes te bewandelen.

Tip 1
Bedenk/visualiseer de juiste uitkomst.

Wat is het dat je wil? Hoe ziet dat er voor je uit? Maak er een beeld van in je hoofd en bedenk wat je voelt als je dit hebt bereikt. Zet het op papier door het uit te tekenen  of schrijf het op. Wat je ook kunt doen is er een mindmap van maken, met plaatjes en tekst. Zorg ervoor dat het zichbaar wordt voor jezelf en verheug je erop.En je zult zien dat je meer vertrouwen gaat voelen

Tip 2
Wees dankbaar voor wat je nu hebt.

Je leeft vandaag, in dit moment, en dat is het allerbelangrijkst want in dit moment is alles goed. Dit klinkt misschien vreemd maar het is waar. Bedenk wat goed is aan jezelf. Bedenk wat je fijn vind aan het leven ook al voel het op dit moment misschien niet fijn. Waar heb je op dit moment wel vertrouwen in en hoe voelt dat? Kijk eens naar wat je hebt, en spreek uit dat je daar dankbaar voor bent. Spreek uit dat je dankbaar bent dat je dit moment mag ervaren omdat je er goed uit mag komen. Misschien voel je het niet meteen, maar oefening baart kunst. Neem hier iedere dag even de tijd voor en blijf het uitspreken. Wat je situatie ook is.

Tip 3
Wees lief voor jezelf

Lief zijn voor jezelf betekent dat je bijvoorbeeld iets leuks voor jezelf koopt. Besluit een pauze in te lasten van een half uur, om even bewust in het hier en nu te zijn. Doe iets wat je op dit moment blij maakt. Ga bijvoorbeeld even naar buiten, maak een mooie tekening of zet even die te gekke song op. Je zult zien dat je weer even kunt ademen.

Tip 4
Positief zijn naar de buitenwereld

Wees trots op wat je doet. Vertel erover aan iedereen die het maar wil horen. Het is belangrijk dat jij in jezelf gelooft en vertrouwen hebt in jezelf. Laat je niet door meningen of oordelen van anderen uit het veld slaan. Besef dat het kan zijn dat zij gelijk hebben, maar besef ook zeker dat dit niet het geval hoeft te zijn. Alleen door te doen kom je er achter of iets werkt of niet, en dat vergt soms wat risico. En als het niet werkt, dan stel je jou doel een beetje bij. Weet dat alles kans van slagen heeft. Het gaat om jou inzet en daar ben je zelf bij. Je bent het waard!

Tip 5
Geloof in jezelf

Zoals ik in de vorige tip al aangaf is geloven in jezelf erg belangrijk. Weet dat jij de ruimte mag innemen om iets leuk met je leven te doen. Stel niet te hoge eisen maar begin gewoon en weet dat het goed komt. Door jezelf elke keer vriendelijk toe te spreken door te zeggen dat je goed bezig bent hou je jezelf ook positief. En door jezelf te vergeven wanneer iets niet helemaal volgens plan gaat of wanneer je een fout maakt, zorg je ervoor dat je stress niveau laag blijft. Je bent het waard om te doen wat jij wenst voor jezelf.

Tot slot.
Breek jezelf niet af. Let op je gedachten en oefen met deze tips en krijg weer vertrouwen in wat je doet. Ik geloof erin dat het je lukt om te bereiken wat jij voor jezelf wens. En je hebt altijd een keuze. Of je gaat door zoals je bezig bent en krijgt niet datgene van de grond wat je zo graag zou willen. Of je veranderd in elk geval je gedachten en stimuleert daarmee je gevoel door uit te zoeken  waar je energie van krijgt.

En dit alles vanuit het moment waar je NU bent.