We zijn niet nietig, we zijn niet klein

Niet nietig, niet klein.

Ik voel dat door kennisgebrek wij ons nietig voelen terwijl dit niet zo is. Wij geven onze macht weg door middel van religie, aan een God buiten onszelf, aan de regeringen en mensen die ons vertellen dat ze ervoor ‘geleerd’ hebben.

Wanneer gaan we onze kracht opzoeken? Wanneer gaan we eens verantwoordelijkheid nemen voor ons en elkaars leven? We willen het goed hebben, gelukkig zijn. En dat alles zoeken we buiten onszelf. En gelukkig zijn er ook nog een aantal mensen die denken aan hun medemens en willen ook dat het hen goed gaat. Maar waarom klagen de meeste mensen alleen in huiselijke kring, met vrienden en familie? Wat maakt dat we ons blijven ergeren aan zo ongeveer alles wat de overheid doet maar dat we er niks aan doen. Waarom staan we niet op.

We zijn namelijk niet nietig, niet klein.

Ik weet dat bedrijven, overheidsinstanties en media werken met psychologie en weten hoe ze ons moeten benaderen zodat we weer mak in de rij gaan lopen. En als je weet hoe je mensen het best kunt manipuleren dan is controle niet moeilijk meer.

Kijk eens om je heen. De natuur leeft. De natuur is sterk en herstelt zich altijd. Kijk nog eens en zie de lucht. Deze is immens groot! En als het donker is dan lijkt deze nog vele malen groter, met de sterren en de maan. Mensen die met spiritualiteit bezig zijn, hoewel we daar eigenlijk allemaal en altijd mee bezig zijn, voelen dat er meer is dan wat we op aarde ervaren. Toch verbaas ik me erover dat ook deze mensen niet opstaan en mensen stimuleren om actie te ondernemen en te zorgen dat we de macht weer aan onszelf toe bedelen door in onze kracht te gaan staan.

Misschien is het iets dat ik los moet laten en mee moet gaan met de gedachte dat het ‘toch allemaal niet verandert’, maar mijn hoofd en hart weigeren. We zijn namelijk niet nietig, niet klein. We hebben zoveel potentie en met samenwerken komen we zo ver. Samen staan we werkelijk sterk!

Voel jij dat wat er in de wereld gebeurd, klopt? Dat mensen rechtvaardig behandeld worden? Dat iedereen het goed heeft en niemand lijdt? Is je antwoord nee dan zou ik als ik jou was maar eens wat onderzoek gaan doen. Dan zou ik maar eens voelen waar je het niet mee eens bent. Voelen wat verkeerd voelt en erachter proberen te komen of je gevoel klopt. Dat is namelijk het begin van jezelf sterk maken en weerstand bieden tegen de gevestigde macht. Hiervan kennis nemen is weerstand bieden tegen de mensen met geld, die hun zaakjes niet zelf opknappen maar dit laten doen door nog zo’n “onbewuste slaper” als dat jij was, voor je onderzoek deed. Iemand die net zo gehersenspoeld en geïndoctrineerd is als wij allemaal waren, maar waarvan er gelukkig nu in de laatste tien jaar vele mensen aan het wakker worden zijn.

Doe onderzoek, sta op en praat weer met elkaar.

Je kunt er dus iets aan doen! Voelt het niet goed wat je hoort of hoe jij de wereld ervaart, ga dan na of je gevoel klopt. Volg bijvoorbeeld het geld. Daar begint de ellende vaak mee namelijk. Als je onderzoek gedaan hebt blijft het daar niet bij.

We zouden eigenlijk groepen bijeen moeten brengen om met elkaar te praten, zonder oordeel en met compassie en empathie, om nog meer te weten te komen. We zouden dan een front moeten vormen zonder dat we de straat op moeten gaan. T.V. uit en stoppen met het meedoen met deze maatschappij. Een soort passieve demonstratie. Want simpelweg boos worden en kwaad met kwaad vergelden, dat is niet de bedoeling.

Zoals ik in een andere blog uitleg, ben je zelf altijd de oorzaak van het probleem. In dit geval is het, het collectief wat iets mag leren van deze situatie(s). Wanneer mensen het bij zichzelf gaan zoeken en gaan begrijpen dat zij een keuze hebben, dan pas zal het verander. Dan zal de situatie gaan verschuiven. Geef wat je weet dus door aan je omgeving. Stimuleer hen om ook onderzoek te doen. Doe dit met compassie omdat de ander je waarschijnlijk, in eerste instantie voor gek zal verklaren. Dwing mensen dan ook niet tot het doen van onderzoek, maar laat hen zelf tot het inzicht komen dat ze onderzoek moeten doen. Stel ze vragen. En ondertussen probeer jij het voorbeeld te geven in zoverre je dat kunt.