Karma laat je zien dat wat je een ander aandoet uiteindelijk bij jezelf terug komt omdat we letterlijk EEN zijn.

Karma bestaat omdat we dualiteit ervaren. We zien karma als straf voor wat we fout hebben gedaan. Karma bestaat ook als we wat goeds doen. Maar karma laat je zien dat wat je een ander aandoet uiteindelijk bij jezelf terug komt omdat we letterlijk EEN zijn
We leven in een wereld waarin we de schepping zijn en we hebben er voor gekozen om tevens de schepping te ervaren, oftewel er is eenheid en het er is de ervaring van afgescheiden zijn.

In feite zijn Karma, net als goed en slecht, slechts concepten zodat we woorden kunnen geven aan ons gevoel en aan de ervaring. Deze begrippen zijn er om ons te helpen om bewustzijn te krijgen op de ervaringen die we voor onszelf hebben gecreëerd, door de keuzes die we maakten. Ze zijn er ook om onderscheid te leren maken tussen wat prettig voor ons aanvoelt en wat slecht voor ons aanvoelt, zonder een oordeel te vellen over de situatie. De situatie is er omdat je deze heb gekozen om te ervaren door de keuzes die je hebt gemaakt, en die door middel van aantrekkingskracht naar je toe hebt gehaald. De situatie is zoals die is, daar zul je mee moeten dealen, en het is dus nu aan jou om een volgende keuze te maken die bepaalt hoe je met deze situatie om gaat. Karma is dus in feite de spiegel die je laat zien wat het gevolg is van je keuzes en je aanmoedigt tot het herinneren van de eenheid en verbondenheid met alles en iedereen. Door dicht bij jezelf te blijven, je authenticiteit te tonen en je te beseffen dat alles wat je doet uiteindelijk bij jezelf terug komt, hef je een stukje dualiteit in jezelf op, en kom je weer een stuk dichter bij het ervaren van eenheidsbewustzijn.