De een weet meer dan de ander, maar klopt dit wel?

Ik was thuis bij mijn ouders en zei tegen mijn vader dat ik het zo leuk vond om te horen van hem en zijn broer over vroeger. Over hoe zij hun tijd beleefd hebben en over wat zij hebben gedaan. Toen werd ook gezegd dat je hier alleen minder goed op komt. Twee weten immers meer dan een.
Maar dat de een meer weet dan de ander en je elkaar zo kunt helpen om bijvoorbeeld herinneringen op te halen, klopt naar mijn idee dan weer niet, omdat we alles weten, of nou ja we hebben toegang tot alle informatie als we de weg weten te vinden.

Je kunt elkaar helpen te herinneren omdat jij je andere dingen herinnerd dan de persoon waarmee je praat. Ergens in het massabewustzijn kunnen we namelijk alle antwoorden op alle vragen vinden, alleen zijn we ons daar nog niet volledig van bewust en/of weten we (nog) niet hoe we bij die informatie kunnen komen. Daarom is het goed om met elkaar te communiceren in bijvoorbeeld een discussievorm om zo tot meer bewustzijn te komen. Maar de beste informatie, om dus meer bewustzijn te verkrijgen, is door zelf te ervaren.

Maar kun je alles ervaren op aarde? Daar zijn de meningen, denk ik, erg over verdeeld, omdat niet iedereen, zoals ik, geloofd in reïncarnatie. Een andere vraag is; moet je perse alles ervaren om te weten hoe iets is, of om je er in elk geval iets bij voor te stellen. Ook op dit vraag zou ik zeggen, nee je hoeft niet alles zelf te ervaren. En ik denk dat omdat ik geloof dat alles met elkaar verbonden is. Maar ik geloof ook dat het nodig is om te groeien, of te evolueren. En ik denk dat het gedeelte ervaren daar wel degelijk bij hoort. En ik denk dat het onmogelijk is om alles wat nodig is om je te laten evolueren, niet kan plaatsvinden in één enkel leven, en dat je dus terug komt. Daarnaast ben ik er zeker van dat we ook hier zijn om elkaar daarin te helpen.

We kunnen elkaar immers helpen herinneren omdat de een andere herinneringen heeft dan de ander.

 

 

Herinnering